den långa dagen blev kort...

Låter kanske långsökt men det blev den faktiskt. Började som vanligt 08.10 idag (vilket jag alltid kommer att göra). Slutade dock halv 4. Vilket betyder att jag inte är hemma förrän närmare 17.30. Kändes konstigt att sätta sig vid middagsbordet direkt när man kommit innanför dörren. Ännu mer ofattbart att inse att det redan är kväll och att hela dagen spenderats i skolan. Men det är nog något man kommer vänja sig vid även om det känns som om hela dagen flugit iväg nu i början. Jag var inte ett dugg taggad till dagen överhuvudtaget när jag halvt död steg upp ur sängen vid 05.15 i morse. Tanken av att det var måndag fick mig inte heller någon vidare lust att åka in. Men jag måste helt ärligt säga att allt förändrades så fort man kommit igång. Dagen blev helt plötsligt kanon! Tänk så fel man kan ha! Eftersom vi hade Stylist- lektioner hela dagen så var allting riktigt kul, intressant och inte ett dugg jobbigt. Det är skönt att ha måndagen som en hel dag med yrkes- lektioner för det är verkligen en sådan dag då man vill slippa använda hjärnan. 

När vi kom in på första lektionen delades vi in i våra två Stylist grupper som vi är i klassen. Vår grupp skulle stanna kvar med Cissi i klassrummet för att måla av varandra på ett A4:a med blyerts. Så vi satte ut mått efter våra ansikten och skissade ner det för att senare kunna färglägga ena ansiktshalvan felsminkat och den andra rättsminkad för att vi ska kunna se skillnaden. Jag och Jossan som båda klagade högt för varann om att vi verkligen suger på att rita var inte särskilt motiverade till det hela. Men det blir ju vad man gör det till. Även det blev kul.

Efter lunch var det vår tur att vara med Daniel. Då var det dax att visa upp vårt innehåll i våra necessärer för varandra. Sedan delade vi upp oss två och två för att ta bort sminket på varandra med olika rengörings produkter. Det var olika steg inom rengöringen med rengörande gel, ansiktsvatten, serum och så klart ansiktskrämen som vi avslutade med. Det var så himla skönt att bara sitta där och låta någon sköta allt. Tänk om man kunde ha det så. Att man bara gick och satte sig och så skedde allt utav sig själv utan att man själv behöver tänka. Visst är jag lat? Det jag vill komma till är i varje fall att jag verkligen ser fram emot att lära mig och börja sminka nu. Ska bli så himla spännande!
Morgondagen består dessvärre bara av vanliga ämnen. Matte, Arl, Samhällskunskap och Datakunskap. 
Inte lika roligt, men minst lika viktigt.

Tänkte bjuda på lite bilder ifrån dagen...
Kan inte säga annat än att vi hade sjukt roligt. 



Ännu en lång dag imorgon.
Måste komma i säng i tid ikväll.

Godnatt! ♥


/J.C♥




a minute without you.

Well I woke up this morning. 
And the night had been so long.
Seems  that I had had my mind  on you.
Well the day, it has begun, and I can´t get a minute without you.
You´re always on my mind, you´re always in my head.
And I can´t live, I can´t live another day without you.
Cause when the minutes seem like hours and the hours seem like days.
Then a week goes by you know it takes my breath away.
All the minutes in the world could never take your place.

I love you.

/J.C♥

godmorgon!

Sitter här på mitt rum, lyssnar på Beyonce och väntar på att badrummet ska bli ledigt så att jag kan ta en dusch. Idag är det sista dagen på helgen. Inte bara det, det är sista dagen på "ledigheten". För så har det nästan känts hela veckan. Förutom de tidiga mornarna så har veckan varit ganska slapp. Inga äkta lektioner och det har i princip varit att åka in, stanna några timmar och sedan hem igen. Denna veckan kommer saker och ting att förändras. I morgon sätter allt igång på riktigt. I morgon börjar vårt schema att gälla och det blir mer allvar i det hela. Det känns konstigt, roligt och lite surt på samma gång. Men det känns mest kul. För det är på tiden är börja nu. Sätta sig in i det hela, kämpa och ge det man har för att nå sina mål. 
/Det är nu det börjar.
Idag är det på tiden att träffa Madde. Henne har jag knappt haft kontakt med på hela 2 veckor! Sist vi sågs var dagen innan hon började skolan. Känns skönt att få träffas igen. Snacka om allt som händer och dela sina känslor med någon man kan lita på. Vi ska ha vår första danslektion med barnen på torsdag v.37 och det är mer än på tiden att sätta igång med danserna nu. Alltså är det vad vi ska göra denna dag. Öva, öva och öva. Låtar ska bestämmas och stegen ska sättas och skrivas upp. Allt ska komma på plats på bästa sätt innan dess.
Bilder kanske kommer senare framåt dagen. 
Så häng kvar!
(fråga mig inte vad jag gör på bilden)


/J.C♥

Eyy, det är lördag!

Och det gillar vi. Sov hos Mattias i natt och har spenderat hela kvällen igår och förmiddagen idag med honom. Mycket mysigt. Under tiden som jag väntar på att han ska bli klar med käkandet där hemma låter jag min kära MacBook underhålla mig. Jo, det är sant. Vi fick faktiskt med oss den hem igår. Och om man kan vara kär två gånger så är jag det, lätt. Kalla mig jobbigt mallig men.. (den är så jävla snygg!) Mattias hittade en internet- kabel som jag fick låna tills det löst sig med routern och vår internetkoppling här hemma. (Vi i familjen lyckas alltid krångla med att få igång internet på våra datorer). Upptäckte också att jag har fått grymt bra webb-cam som är inbyggd i datorn. Perfekt om man ska snacka med syrran på Skype senare, eller helt enkelt för att få fram bra bilder till bloggen. Kan ju faktiskt bjuda på några när jag ändå är igång.
Stötte på Frida & Malin på stationen efter skolan igår.
Köpte nya jeans- leggings för de som vill veta.
Hann till och med besöka Paris under gårdagen, det ni!
Ida ville vara med framför kameran!
Ja, som sagt...Hon är som hon är ;)

/J.C♥

it takes one to know one..

Idag gjorde jag en sådär typisk och hemsk morgon- tabbe. Jag stängde av alarmet på min mobil när det ringde och tänkte: "Jag SKA gå upp! ...snart. Jag vred på mig och slöt ögonen. Det var meningen att det skulle vara för en stund. Ett litet, litet ögonblick. Men istället så försov jag mig en hel halvtimme! Och om ni vill veta, så är det rent av lisvfarligt när det gäller mig. För det första så är jag helt otroligt seg på mornarna. Allt jag ska göra och hinna med tar i princip 100 år för mig när det är så tidigt på morgonen. För det andra så skulle det vara en ren katastrof för mig att redan första veckan i skolan missa tåget och komma alldeles för sent! Men med lite stress så löste sig allt denna morgon ändå, och jag stod på stationen då tåget rullade in, så det var skönt. Det negativa skedde ju istället då vi alla släpade oss trötta in i klassrummet vid 08.10, och vår lärare undrade varför inte Daniel meddelat oss om vår sovmorgon till klockan 10 som skulle vara idag. Hela Stylist grupp 2 med Moa och Emmy hade sovmorgon denna morgon och vi trodde inte att vi också skulle ha det. Menmen, det var bara att bita ihop och ta det som det blev. Vi delade in oss i grupper och skrev upp frågor som vi skulle ställa då vi skulle intervjua personalen i olika butiker ute på stan. Det var Jag, Lotta, Jossan, Sara och Lousanne som satte oss på bussen ner. Vi besökte Gina Tricot, Din Sko, någon hårsalong och Make up Store.

Frågorna vi ställde i de olika butikerna var...

Gina Tricot

* Vad är höstens hetaste mode?
Svar: Plagg på plagg, stickat, randiga tröjor.

* Nämn 3 måsten inför hösten/vintern..
Svar: Oversize kofta, flanellbyxor och arméjacka.

Din Sko

* Vilken modell på skor är mest inne just nu?
Svar: Höga klackar, både kilklack och fria klackar. Stövlar och boots är vad som gäller till hösten/vintern. Svart är helt rätt!

* Vilka skor är rätt om man nu vill köpa klackfria och mer platta skor?
Svar: Då kan det vara snyggt med någon mer snörning eller andra detaljer. (tex. converse- aktiga)

Hårsalong (kommer inte ihåg namnet)

Kunde inte svara på så myckte om dagens trender innan mässan ägt rum om några veckor. Han berättade dock att det som gäller är mer "enkla" frisyrer. 50-60 tal är vad som är modernt. Inga starka färger eller starkt slingade frisyrer utan det ska vara mer neutralt just nu.

Make up Store

* Hur ska man sminka sig i höst?
Svar: Hon berättade att hon personligen tyckter att det är rätt att nu fokusera mer på läpparna än på ögonen. Att ha färgstarka läppar och att bara ha ett tunt lager mascara och eventuell ögonskugga. Hon tyckte också att sotade ögon blivit lite tjatigt. (själv tycker jag att det är skitsnyggt) Men hon tyckte att det ska vara mer ljusa och "lätta" färger nu.

* Nämn 3 måsten i necessären...
Svar: Ögonfransböjare, foundation & rouge.

Som sagt, detta är svaren ifrån några som jobbar i dessa butiker. 
Alla tycker vi olika. Även om det är trendigt eller ej.

Efter att vi besökt butikerna tog vi bussen upp till A6 för att äta. Har förresten glömt att berätta att vi äter vår skollunch på Dragon - restaurangen på A6 ! Maten vi får välja mellan är helt underbar jämfört med den vi hade på hög - och mellanstadiet! Vi har varje dag 3 rätter att välja mellan och vi får ta hur mycket sallad, bröd och dressing vi vill till maten ifrån salladsbordet också. Perfekt helt enkelt! Varje dag jag kommit hem har jag varit mätt. Fattar ni? Mätt!  Det var jag aldrig förut.

Efter maten stack vi in på Make up Store på A6 bara för att fråga lite om tips med vad som passar för färger som ögonskugga till oss osv. Då hade hon ändå inga kunder så hon berättade och visade oss lite vad som passade till våra ögon och ansikten. Jag fick en sotig look, vilket både hon och jag tycker är skitsnyggt.

 
Dock blev bilderna inte alls lika bra.


Nej, nu ska jag ta ett "break" ifrån datorn ett tag..
Och vet ni? förhoppningsvis så får jag min älskade "skol-data" imorgon! (a)
Då kommer jag blogga mer än någonsin!
Liten, smidig och perfekt att blogga med!


Nu i eftermiddag ska jag få med min pappa ut och övningsköra. Det blir så lätt att det inte blir av annars. Sa jag ta med min pappa? Jag menar, han ska ta med mig.

 
/ Wish me luck.



/J.C♥


a beautiful liar...


mattias..
saknar dig inte ett skit!
bara så du vet.


/J.C♥

ösregn, väntetid & inställt tåg...

Är vad denna onsdagsmorgon bestått av. Inget man direkt uppskattar när man kämpat sig ur den varma, sköna och ja, helt underbara sängen vid 05.15 idag på morgonen. Men det var bara att bita ihop. Vid frukostbordet sa mamma att vädret skulle bli soligt och fint även idag och att det bara kan komma någon enstaka skur. Inte helt sant kanske. När jag stod i badrummet ungefär 10 minuter innan jag skulle åka iväg så satte regnet fart som spö i backen. Det blev omöjligt att ta sig ut och jag sneglade på pappa, han nickade och jag fick en stund senare skjuts ner till stationen. Någon annan möjlighet fanns inte. Där stod alla med sina paraply fullt uppfällda och en del med sina jeans helt genomsura. Vi väntade, väntade och väntade. 06.44 skulle tåget rulla in. Klockan blev 07.00 innan ett tåg ifrån Jönköping- Värnamo kom. Då hoppade tågvärden ut och sa att vårt tåg var inställt och att en ersättningsbuss skulle komma istället. Vi gick bort till busshållplatsen där vi stod i säkert 20 minuter innan bussen kom. Saken var den att även den var proppfull! Vi ringde därför upp vår rektor och han förklarade att det inte var mycket idé för oss att ta något senare alternativ eftersom vi ändå bara skulle gå fram till lunch idag. Jag och Jossan traskade därför oss upp och hemåt igen.

/Ledighet är det bästa jag vet.

Den stora frågan som består är ju vad jag ska hitta på denna dag. Min första tanke var att vara hemma, baka något mumsigt, krypa ner under en filt i soffan och se en härlig komedi eller liknande. Perfekt idag när det är sådär ruggit höstväder utomhus. Men hur kul är det ensam?! Mattias, sluta vara sjuk. Madde, du kan också lägga ner med förkylning, feber och allt vad det heter.

Saknar er.
Himla skit.


Syrran, här kommer mitt schema..du var ju nyfiken!


Måndag

Yrke. 08.10 - 9.30
Rast. 09.30 - 9.45
Yrke. 09.45 - 11.05
Lunch. 11.05 - 12.00
Yrke. 12.00 - 13.20
Rast. 13.20 - 13.35
Yrke. 13.35 - 14.55
Rast. 14.55 - 15.00
Klassråd. 15.00 - 15.30
Slutar: 15.30

Tisdag
Matte. 08.10 - 09.30
Rast. 09.30 - 09.45
Arl. 09.45 - 11.05
Lunch. 11.05 - 12.00
Samhällskunskap. 12.00 - 13.20
Rast. 13.20 - 13.35
Datakunskap. 13.35 - 14.55
Slutar: 14.55

Onsdag
Eng. 08.10 - 09.30
Rast. 09.30 - 09.45
Sv. 09.45 - 11.05
Lunch. 11.05 - 12.00
Idrott&hälsa. 12.00 - 13.00
Rast. 13.00 - 13.20
Yrke. 13.20 - 15.40
Slutar: 15.40

Torsdag
Sv. 08.10 - 09.30
Rast. 09.30 - 09.45
Samhällskunskap. 09.45 - 11.05
Lunch. 11.05 - 12.00
Slutar: 12.00 (11.05 om man hoppar över skol-lunchen)

Fredag
Matte. 08.10 - 09.30
Rast. 09.30 - 09.45
Naturkunskap. 09.45 - 11.05
Lunch. 11.05 - 12.00
Eng. 12.00 - 13.20
Slutar: 13.20

/J.C♥


gaah, exciting!

Det är var det är.
Jag är så himla glad, förväntansfull, och stirrig inför det som väntar.
Jag vill börja nu, nu, NU!


Det var riktigt trögt att gå upp imorse. Det känns verkligen i kroppen att man gått upp så tidigt som kvart över 5 varje morgon. Tog i alla fall en dusch, fick i mig en någorlunda okej frukost, fixade mig och tog cykeln ner till stationen. Mötte sedan upp Moa och Emmy och satt halvt död hela vägen på tåget. Men nu ska vi skita i tröttheten! Den försvann så fort jag kommit igång och kommit in i skolan. När vi steg in kom Bosse (vår rektor) med lappar med namn som han klistrade upp på två olika dörrar till klassrummen. En där det stod Stylist 1 , och en där det stod Stylist 2. Jag hamnade grupp 1 med 29 andra tjejer. (Kom tillsammans med Jossan och Lotta också som tyvärr inte var där idag). Moa och Emmy kom i grupp 2. Vi delades in i våra klasser och gick in i två olika klassrum. Där blev det en för- och eftermiddag fylld med information och intressanta nyheter ifrån våra nya lärare/mentorer/coacher. De delade ut vårat schema också. Riktigt bra om jag får säga det själv.

På eftermiddagen hade vi bara Daniel som lärare på den sista "lektionen" efter lunch. Han är nog den mest annorlunda läraren jag kommer att ha. Det känns. Han står där framme vid whiteboard-tavlan i en svart, tight v-ringad t-shirt, mörka baggy- jeans, stort stjärnformat halsband om halsen och glimmande örhängen i öronen. Inte nog med det, han är en känd make- up artist, har modellkontrakt och har jobbat inom stylist-yrket i flera år! Han verkar cool och det ska verkligen bli kul att ha ett riktigt proffs till lärare! Han stod i flera minuter och berättade en massa om yrket och gick in på små intressanta detaljer som man inte riktigt tänkt på förut. Han berättade också att den snart kommer att komma lika mycket smink som en hel butik in till oss som vi ska få hjälpa till att packa upp. Har funderat på om det kommer att vara såntdär billigt h&m -märkt smink eller om det kommer vara något märke. Han förklarade då att det kommer att vara ett världskänt sminkmärke ifrån USA som inte ens hunnit komma till Sverige än, men som kommer att komma ut i alla butiker här inom en snar framtid. Han hade använt det innan och han tyckte att det var riktigt bra. Det är nog även det som är fördelen med en friskola. Att de har fler resurser och tillgångar till ordentliga grejer åt eleverna.

Han berättade också att vi kommer att få testa på allt mellan himmel och jord när det gäller stylist- utbildningen. Vi kommer att ha som en egen studio med speglar, kamera blixtar och vi kommer att känna stressen i ryggen. Vi kommer att hoppa in bland skydd- och säkerthetseleverna och sminka teater sminkning. Vi kommer att sminka alla olika sorters sminkningar. Lära oss håruppsättningar, hårförlängningar, lätta färgningar och även liten del utav klippning. Kommer att lära oss att färga ögonfransar och bryn och även förlängning av fransarna. Festsminkningar och ja, för de mesta tillfällena. Vi kommer till och med gå in på håltagning för öronen, vilket som gjorde mig ganska överraskad. Det ska bli så otroligt kul att sätta igång nästa vecka! Och vet ni vad? Hela min måndag nästa vecka består av stylist-lektioner. Då ska alla (enligt Daniel) komma festsminkade till skolan för att vi sedan ska öva på att ta bort sminket på varandra med olika produkter. Vi ska även ta med oss våra sminknecessärer för att det kan blir intressant för honom att se vad vi använder, (med tanke på att han och vår andra stylist lärare vet vad varenda litet ämne i varje produkt gör för nytta, & onytta. Det ska bli intressant att lära sig, för att sedan veta vilket smink som är bra och vilket som bara är skit rätt igenom som Daniel sa. Han berättade att även om det är ett dyrt märke man köper så är det inte alls säkert att det är bättre kvalitet än det billiga alternativet.

Shit vad jag babblar på.
Klockan tickar samtidigt.
Dax att sticka ner till Skillingehus och gå på dansmötet!

Ha en fortsatt bra kväll!

Saknar dig gumman, krya på dig!


/J.C♥

det behövs lite tid...

för att komma in i det hela. För att vänja sig vid miljön, människorna omkring och det som för tillfället händer. Att bli gymnasieelev. Man har insett att det i alla lägen inte är det lättaste. Att skapa kontakt, rutiner och att komma ihåg att det är något nytt som står på spel. Efter dagen som varit känns det ändå som att den där stela, irriterande och iskalla känslan inom alla lättat på trycket riktigt rejält sedan i förra veckan. Som om det behövdes en helg för att få de flesta att inse att man inte kan döma innan man vet. Som om det behövdes två lediga dagar för att skapa ett vänligt leende och för att forma mer ord till de okända. Som om den tiden behövdes innan man kunde ta steget fram för att våga satsa, och ta reda på sanningen.

Dagen har varit bra, trots huvudvärk efter att ha haft öronen fullt "uppspärrade"  hela tiden. Det var en "lyssna-på-läraren-dag" idag. Inte vad jag uppskattar men visst, ingen skola kan stå utan trivsel- och ordningsregler så det är bara att gilla läget helt enkelt. Till en början är man lite smått negativ till att de direkt på morgonen delar upp oss i grupper som vi sedan ska vara i resten av dagen, (eftersom man vet säkert att man inte kommer att komma med ngn ifrån mitt "pendlar-gäng" härifrån). Men när skoldagen sedan är över så inser man att det faktiskt varit bra och kul att det blev som det blev. Att det faktiskt var kul att intervjua Olivia, att det var gött att sitta och småprata lite tyst med Malin när rektorn stod och mumlade på, och att det var skönt att gå ut i solen och sedan in på A6 för att köpa ett hänglås till våra skåp.

Imorgon ska vi delas upp i våra klasser, träffa våra lärare och coacher för våra olika ämnen och få vårt riktiga schema. Jag kan säga att jag är ganska spänd på hur min klass kommer att bli. Men eftersom alla 60 stylist- tjejerna ska delas in i två grupper med 30 i varje så är ju chansen rätt stor att jag kommer med minst en ifrån "pendlar-gänget".

Dax att leta låtar till min och Maddes dansgrupp nu till hösten. Om två veckor står de små söta 1-2:orna och tittar på oss med sina små förväntansfulla ögon. Då ska vi hålla i showdansen för dem och då ska minst en låt vara bestämd, och en dans vara klar. Men det ska nog inte bli så svårt med tanke på åldern och nivån på girlsen. Det blir värre om man tänker på låtvalet. Det är många viljor inom dem. Om man frågar lillsyrran handlar det om allt ifrån AC/DC till Johan Palm, Amy Diamond eller Hanna Montana. Detta blir svårt.

Ni som vet en bra och passande låt till tjejerna i 7-8 års åldern, länka eller kontakta mig!♥

Ha en skön kväll!
Min blir tidig, behöver verkligen sova.



/J.C♥


nu börjar allvaret...

snart. Imorgon och nästa vecka blir det nog rätt slappt ändå. Aktiviteter, runda på stan och samarbetsövningar och sådant är vad som står på schemat än så länge. Det riktiga schemat får vi i handen på tisdag nästa vecka. Den omtalade datorn får vi förhoppningsvis med oss hem på fredag.
Förövrigt så har dagen gått bra! Morgonen spenderades på donkan med Maja, Jossan, Emelie, Emely, Rebecca, Lotta och Moa (för att invänta att klockan skulle slå 10). Sedan var det dags att ge sig iväg till vår nya gymnasieskola. IKEA och parkeringarna förbi A6 kommer att vara vår fina lilla väg till skolan varje morgon. När vi kom upp och fått syn på byggnaden och skylten "Plusgymnasiet" så möttes vi av otroligt många nya ansikten. Alla stod de förväntansfulla utanför entrén till skolan. 
Efter några få minuter hälsade rektorn oss välkomna och bad oss att följa med in. Man blev till en början lite smått orolig över den ofärdiga undervåningen som även nu stod utan möbler, golv och målade väggar. Men han förklarade sedan för oss alla att den kommer att bli klar inom kort tid och att vi inte kommer störas utav det eftersom vi ändå bara behöver övervåningen än så länge. Alla slog sig sedan ner på stolar som stor i rader i rummet vi kom upp till. Där fick vi en del information om det som kommer att ske den närmsta tiden. Vi fick också se våra lärare och höra dem presentera sig. När vi gick runt på övervåningen var min första tanke: "Var litet"!  Men sedan inser man att vi faktiskt bara är knappt 100 elever på skolan och att vi så småningom kommer att ha hela undervåningen också.  Det finns 3 linjer på skolan jag ska gå på. En Spa- utbildning där det var ca 8 elever tror jag. En Skydd & säkerhets linje där det var några få killar bara. Och så Stylist linjen som jag ska gå, där det är hela 60 ST! Och vet ni vad? Det är BARA tjejer. Allihop. Vilket betyder att i princip hela skolan bara består utav tjejer. Tråkigt tänker ni. Så tänkte jag också. Tänker fortfarande. För det är inte bara kul med blandat, utan jag tror att det är både bra och nyttigt med lite variation. Jag är lite spänd på att det ska bli lite för mycket och att man kanske kommer tröttna. Men jag tänker ge det en chans och det jag har att ge. Ibland känns det som att tjejer väljer linje och utbildning efter sina vänners val.

Jag har valt stylist för att jag vill bli en.
Jag tänker satsa.
Ge det jag kan.
För att jag tycker det är kul.
Jag tänker nå mina mål.


/Livet är för kort för att slösa bort.


Dax att sova.
Mitt tåg går 06.44 imorgon bitti.
Som sagt, det är nu det börjar.

Godnatt ♥


/J.C♥

"inte tänka på DET dagen"

Idag är en sådan dag då man gör ALLT för att inte tänka på att det är imorgon det gäller. För att glömma att det är sista dagen på det underbara sommarlovet, och för att få bort tanken i skallen att morgondagens sovmorgon inte kommer att existera. Funderar på att baka något, måla naglarna eller varför inte bara glo in i väggen?
Allt bara för att få bort min nervositet.


~Tomorrow never dies, but...
Tomorrow can wait.~





/J.C♥

en bra start på dagen...

måste väl ändå vara då man vaknar av den där olidliga träningsvärken så att man knappt kommer ur sängen? Och sedan frukost på det? Då känner man sig fräsch. För gud vad jag älskar frukost ibland. Känslan då man vaknar, är riktigt hungrig, stiger upp och kan få ner en riktigt god frukost. Sitter och äter yoghurt och mammas hemgjorda musli. Jag säger bara en sak, köp inte storsockrade och onaurliga flingor/musli i affären! Det är minst lika lätt att göra själv hemma. Godare också.


Kvällen igår blev otroligt bra! Vi beställde hem pizzan och åt hos Madde och hade det trevligt. Efter det stack vi ut och tog massor med bilder med digital- och systemkamerorna. Förhoppningsvis langar de över bilderna till mig också under dagen eller morgondagen så att ni kan få se en del utav dem.

Jag tror inte det är så bra om jag låter hela dagen rinna iväg framför skärmen. Man får verkligen ta till vara på den sista ledigheten som finns kvar nu. Även om ni som börjar plugget imorgon tycker att jag har det rejält mycket bättre som börjar dagen efter, så har ni nog fel. Ingen kan vara nervösare än mig.

Ha en bra dag!♥


/J.C♥

vem är bäst ?

Gårdagens disskussion i bilen...

Jag: Vem är bäst?
Ida: Jag!
Jag: Nä, jag!!!


Någon sekund efter att bilden tagits hade jag hela denna bubblan utkletad i mitt fejs, tack vare ungen till vänster...

Men det spelar ju ingen roll, för....titta här!

Vem är bäst?
Just det..."JAG"!!!

/J.C♥


ibland är jag duktig...




Så det så!

(Nu slipper jag ha dåligt samvete över pizzan med tjejerna ikväll)
Dax för dusch!

Ha en bra kväll, det ska jag ha! ♥


/J.C♥

nu är det slut ...

på sommarens alla bortförklaringar. På de löjliga orsakerna om dåligt väder eller att loven är till för att slappa på. Nu är det verkligen på tiden att ta tag i träningen! För vad har jag gjort den här sommaren? Jag blir illamående av dåligt samvete då jag tänker tillbaka på hurdan fet soffpotatis jag har varit under lovet. Nu snor jag med mig Julias dunkadunka skivor och trippar ner till vårt lilla gym i källaren. För där existerar banne mig inte en enda liten orm, älg eller något dåligt väder som kan bli en ful liten bortförklaring för att jag ska komma undan ifrån att röra på fläsket.

Nu är det slut Jozzan.
Det är nu det börjar.


/J.C♥

nu är det en vecka kvar....

Tills jag och många andra hoppar på tåget för att påbörja vårt första år på gymnasiet. Då livet kommer bestå av nya förutsättningar och händelser för ett tag. Då nystarten sätter fart. Nu tänker du antagligen (fan, varför påminde du mig?!!) Så tänker varenda kotte för tillfället. Det är nog väldigt många som sitter hemma med blandade känslor just nu. Inom oss finns en önskan om mer ledighet, fler lugna dagar och inte minst mer vackert väder än det vi fått under sommaren. Men långt där inne finns också en liiiten gnutta av längtan, förhoppning och glädje över att få börja skolan. Särskilt för oss som ska börja gymnasiet. Som ska börja i ny klass och som ska lära känna nya människor att spendera dagarna med. Detta ska bli spännande!

Idag på förmiddagen var jag hos tandläkaren. Inga hål, om ni vill veta. Fick däremot såndär äcklig bananlack som gör att man inte får äta på en timma och mardrömmen: att inte få borsta tänderna ikväll, (vilket jag förmodligen kommer att göra ändå). Efter det åt jag och lillan middag hos mormor, drog oss hemåt och sedan tog jag mig vidare ner till Madde. Vi glodde på Made på MTV, lyssnade på musik och snackade mest. Nu är hon på väg upp hit för att underhålla mig denna kväll. Om hon någonsin kommer upp för mina härligt underbara uppförsbackar förstås!

Ha en skön kväll allihop!

Imorgon är det fredag!
Sticker upp till jkpg för att ha en fett bra kväll.
Längtar.




/J.C♥

varför bloggar du?

Tänk efter....
Varför startade du en blogg?

Jag startade min blogg för att jag under hela min barndom misslyckats med att skriva mitt livs alla händelser i min dagbok. Jag har alltid tyckt om att skriva men fann helt enkelt ingen ro med att sitta där med min trubbiga blyertspenna och min barnsligt färgglada dagbok framför mig.
Känner ni som jag? Tycker inte ni att det ramlar in nya bloggar varje dag? Har ni någon gång också funderat på om alla dessa som skapar sina bloggar verkligen gjort det för att de själva vill? För att de själva tycker om att skriva och få ner allt textat i rader för att andra sedan ska kunna ta del utav deras liv? Jag har ingen aning om saken, jag kanske har fel? Men jag måste ändå faktiskt helt ärligt erkänna att jag tycker att många går efter grupptrycket. Att många skaffar sin blogg på grund av att det för tillfället har blivit någon slags "status" att ha en. Det har blivit som en grej då folk hakar upp sig på de kända bloggerskorna i landet som tjänar stora summor pengar och har skyhöga besökssiffror på sin blogg. Man blir avundsjuk och försöker uppdatera med text och bilder varje dag och kämpar hysteriskt med att få fler besökare. Men sedan inser man att man inte lyckas. Kanske för att man inte bor i huvudstaden, eller för att man inte har 5 garderober fulla med de senaste plaggen eller 70 par skor i hallen där hemma? Kanske för att man inte har det rätta utseendet eller för att man helt enkelt inte är modell och inte äger en sån där bra kamera att ta extrema bilder med? Kanske för att man inte köper de dyra märkerna och inte lägger upp bilder på dagens outfit? Kanske för att man inte äger en massa fina smycken? Ja, jag skulle kunna fortsätta tills imorgon...

Har ni tänkt på en sak till? Har ni tänkt på hur otroligt fel man som besökare tänker när man ramlar in på en blogg? Hur man liksom låter hela designen avgöra om den är värd att läsa överhuvudtaget. Hur namnet, färgen, och bilderna bestämmer om innehållet är något att ha. Jag har sagt det innan, och jag har inget emot att säga det igen. Är det inte INNEHÅLLET som räknas? Är det inte vad bloggen handlar om som gör att man fastnar och liksom blir kvarhängande och sedan återkommer om och om igen? Den som har det där lilla extra som gör att man aldrig vill sluta läsa. Idag fastnar man bara för rubriker, bilder och utseende. Man orkar liksom inte läsa hela grejen. Vilket man förlorar på.

En tredje sak ni bara inte kan ha missat! Det kan liksom inte bara vara jag som tycker att alla liksom fastnat i samma klunga. Likadan färg, liknande text, samma stil på bilder och alla med samma förutsättningar: att få fler och fler besökare, och massor med kommentarer. Alla står med ett och samma mål och dröm: att komma någonstans med bloggen, att tjäna pengar på den, bli känd i Sverige och att kunna leva på att endast blogga.

Tills sist till min fråga:
Finns det någon där ute som håller med mig? Någon som är ute och läser bloggar och som liksom saknar en annorlunda blogg? En blogg då man vågar stå för vem man är, hur man ser ut och accepterar sitt liv som det är utan att försöka bli som någon annan. Någon som bloggar för att man tycker om det och inte för att alla andra gör det. Någon som har något unikt och eget att komma med istället för att skriva som "alla andra". 

Det är skrämmande att personer inte längre vågar sätta ner fötterna på jorden och kunna säga:
Det här är jag, och jag är nöjd med mig själv, som jag är.







/J.C♥




ville bara en sak...

Men kan inte riktigt komma på var det var.
Äh! jag är för trött, vi tar det imorgon istället.
Godnatt !♥

(Pssst! Hoppas att bortförklaringen duger tills morgondagen)

Nattinatti...




/J.C♥

mattias tyckte...

att jag skulle skriva. Rensa tankarna liksom. Men sanningen är att jag inte vet om vad. För hur jag än börjar så leder det till det som jag bara skriver om just nu. Det som tar mest plats i min hjärna för tillfället. Till det som jag inte vill tänka på. Just det ja, att Julia sätter sig på planet till USA imorgon.

Helgen har varit konstig. Liksom "låg" på något sätt. Samtidigt så har den gått på högvarv. Det märks på alla att det inte är som det brukar. Som om alla oroas över att prylarna ska ta för stor plats i hennes resväska, eller till och med glömmas bort här hemma. Om det ändå hade varit så väl. Det enda målet för oss just nu är att få samtalet ifrån henne då hon talar om att hon är framme, att allt gått bra och inte minst ÄR bra. Då är det dax att slappna av. Att förbereda sig för ett år utan henne i huset.

Många utav er kanske tänker att det låter skönt att slippa ett syskon för ett tag. Slippa allt tjafsande om små saker som vanligtvis brukar finnas mellan sig själv och sina äldre syskon. Jag ska inte säga att jag aldrig tjurat på henne eller att vi aldrig varit arga på varandra, men..det är sällan som vi bråkar nuförtiden. Hon finns helt enkelt för en när som helst och var som helst. Hon tänker som jag, och tycker oftast likadant också. Jag kommer sakna de få men underbara promenaderna som vi haft den sista tiden. De där vi pratar ut om precis allt mellan himmel och jord. Allt det som vi inte hunnit berätta för varandra under de hektiska dagarna i veckorna. Då vi stöttar varandra i våra problem och då vi skrattar åt nya och roliga saker som vi upplevt.

Jag kikade in i hennes rum idag och satte en blick på hennes fyllda resväska och på hennes säng där det befann sig högar med kläder. Då pekade hon på hennes garderob och sa: " Du får använda vad du vill, det är bara att ta när jag är borta". Jag log för stunden, men insåg sedan..att det inte spelar någon som helst roll om jag får låna alla hennes tröjor, byxor och andra grejer. Det spelar ingen roll om jag får sitta och plinka på hennes gitarr eller lyssna högt på hennes kvarlämnade skivor på hennes cd-spelare. Det spelar inte heller någon roll om jag får låna hela hennes rum och sova i hela året. För jag kommer sakna henne, ändå.

Önska mig lycka till inför morgondagen.
Det kan behövas.



/J.C♥


jag fixar inte det här...

Jag kan inte ta mig ur den här situationen. Ansiktsuttrycket, minen på mina läppar och den säkra blicken förklarar absolut ingenting. Utanpå finns inga som helst tecken på den nergrävda känslan som existerar inombords. Inom mig, djupt där nere finns den blytunga stenen av svaghet, rädsla och inte minst oro. Där syns inte skymten utav den styrka som vid detta tillfälle skulle kunna nämnas som livsnödvändig. Hur ska jag någonsin kunna leva mitt liv i ett års tid, utan dig? Den enda mening jag kommer kunna få fram, formas antagligen i stil med: "Jag älskar dig syrran"...

Dagen har varit lång, men ändå kort. Den startade med att jag åt frukost med Ida, Julia och Mattis i den stekande solen på altanen. Efter den värmen var det ingen tvekan över att ett morgondopp i sjön inte skulle komma till skada för någon utav oss. Vid elva tiden tog vi därför bilen ut till Linnerydssjön. Det visade sig att vi inte varit ensamma om denna "orginella lördagsidé" . Många bilar stod parkerade och hela stranden var packad med barnfamiljer. Menmen..ett svalkande och uppfriskande dopp blev det i varje fall. Trots att jag är emot insjöar och dess smutsigt bruna vatten. Jag har blivit rejält bortskämd och börjat jämföra de sjöar vi badar i här hemma med det underbara havet på västkusten.

Väl hemma igen blev det en dusch, göra mig i ordning och att hjälpa mamma lite. Släkten kom hit vid 5 tiden på en liten "avskedsmiddag"  för att säga hejdå till Julia. Jag kan säga att det är i princip lika jobbigt att säga hejdå själv som att se c&j , farmor, farfar och mormor stå där och hålla om henne med tårar som rinner längs kinderna. Lika rörd blir man av att se farmor stå med ett leende på sina läppar då hon berättar om ett fint minne då du var liten. Lika sorgligt är det att se mormors kram som blir ett hårdare grepp av kärlek om din kropp. Lika lidande är det att se hur du kysser din pojkvän om och om igen som en signal som berättar: "vi ska klara det här". 

Lika mycket förstår jag, att du åker nu.
Lika lite förstår jag, hur jag ska fixa det här.

Jag älskar dig Julia.


/J.C♥


för jag tänker inte...

sitta inne, en solig, varm och fullkomligt underbar dag som denna!


Vi ses i solen...



/J.C♥


för gud vad jag älskar...

Det spritter i benen. Jag vill bara komma bort, bort någonstans... till ett dansgolv. Där alla lampor lyser och blinkar i taket. Där diskokulan vajar på grund av det vibrerande dunkandet ifrån musiken. Det som tagit sig ifrån golvet och ända upp till taket. Där Dj:n står och svettas och ger allt för att musiken ska bli perfekt. Där folket står och jublar utav trycket och den härliga känslan av att alla är där med ett brett leende på sina läppar.
/ För gud vad jag älskar, att dansa.

Morgonen startade med att jag vaknade av att solen sken in igenom mitt fönster. Det är inte varje dag! Drog på mig t-shirt och shorts, stack ner och åt frukost och sedan ut i skogen för att plocka blåbär åt vår kära mor. Okej då, åt familjen, mig också. Jag kan ju inte förneka att jag är helt GALEN i blåbärspaj. Men finns det något så tråkigt som att plocka bär? Så sjukt enformigt så det finns inte! Och tid tar det också...alldeles för mycket tid. Men två burkar fick vi ihop i alla fall, jag och lillan. Och jag offrade inte bara tid, utan även mina naglar. De är alldeles blå/lila nu. Inte för att låta fjantig men, jag är ganska mycket värd en blåbärspaj nu, hehe. 
Dax ska jag sticka in i duschen, fixa käk och göra mig i ordning. Har fått en tid på vårdcentralen vid 3.
Efter det ska jag träffa Emelie, äntligen!


Dagens låt: Infinity 2008 Guru Josh Project 
http://www.youtube.com/watch?v=GUYsFGMcFDI


Vi hörs!♥


/J.C♥


godmorgon?

Steg upp vid halv elva idag. Kändes som att jag skulle kunna sova ett par år till. Men till sist tog jag mig i kragen och kom ur sängen i alla fall. Så nu har jag precis käkat frukost, tagit en dusch och fixat till mig lite. Lillsyrran sov över hos en kompis i natt , så det blir väl att ha klar middagen tills hon kommer hem vid 1 tiden. Väckte precis liv ur Mattias också, så han är nog snart på väg upp hit. Det är väl ungefär hur min dag är upplagd, kul va? ;)

Hamnade hos Madde igårkväll istället. Det blev till att köra ett sånt där för tidigt fredagsmys igen. Vilket man har gjort i princip hela sommaren. Vad jag menar är att vi stack bort till hemköp och köpte choklad och godis, kröp upp i soffan och glodde på beck- filmen in på natten. Efter det är man ju inte precis lycklig över att behöva cykla hem i mörkret själv. Särskilt inte med tanke på att Madde bor "på andra sidan jorden" som vi brukar säga. Men jag överlevde det också.

Nej, nu ska jag inte slösa bort hela min dag framför skärmen.
Ha det bra!



/J.C♥


jag är världens bästa barnvakt!

Särskilt idag. Då solen inte skiner. Då regnet kommer och går och då jag tycker att det är fullt tillåtet att slappa inomhus. Vad gör man om inte ställer sig i duschen och sätter lillan framför guitar hero. Lagar mat samtidigt som hon sitter och glor på en underhållande film i teverummet. Låter henne ringa och ta hit en kompis för att sedan tillåta dem att spela spel på MITT RUM. Inte för att småsyskon är jobbiga, men... vad gör man inte för att slippa mista en egen ledig dag och samtidigt vara schysst mot sina föräldrar? Det börjar ju dra ihop sig. Snart är sommaren över, och jag vill inte mista en sekund utav ledigheten.

Igår var vi på middag hos min systers pojkvän och hans familj. Även det var som en liten avskedsgrej för att träffas nu innan Julia åker iväg. De bor ute på landet i ett stort hus och har både hund, katt och flera hästar. Jag har alltid känt mig som en stadsmänniska som aldrig skulle kunna tänka tanken av att bo ute på landet då jag blir äldre. Bara känslan av att veta att affärer och centrum överhuvudtaget ligger långt bort har gjort att jag aldrig tvekat om att jag vill bo nära stan. Men efter igår insåg jag att det verkligen finns för och nackdelar med allt. Att bo på landet har även det sin charm liksom att bo inne i stan.

Tänkte bjuda på lite bilder ifrån igår och idag...


Dagens outfit:
t-shirt: ? hittade i garderoben
tights: gråa, bik bok
nitskärp: gina tricot
silver armband: mammas gamla

Dax att ta tag i dagen! Ska se om Mattias vaknat till liv efter nattens jobbande.

Ha en fortsatt bra måndag!


/J.C♥


inte ett farväl!

Bara en vink, ett hejdå och ett leende. Eller en kram också, för säkerhets skull. Jag har funderat på hur det ska ske. Kanske bara ska ta det som om du lämnade oss för en dag, minut, eller några få sekunder. Men inser också att det inte går att jämföra med den tid du ska vara borta. Det är nog lika bra att vara realistisk och i stället låta dagarna rulla på och försöka få min hjärna att tänka: "Ett år är en väldigt kort tid i livet".

Nedräkningen har börjat. Inte bara för dig. Imorgon är det exakt en vecka kvar. Tills vi hoppar in i saaben, hela familjen i samlad trupp för att ta oss till Landvetter flygplats i Göteborg. Jag vet inte hur jag, eller resten av familjen kommer att vara den dagen. Men jag föreställer mig en tyst och tårögd hemresa och i överlag en mycket konstig måndag i mitt liv. Men jag vet att till skillnad från oss, som ska stanna kvar här hemma, och fortsätta i det gamla "tugget" och i den vardagliga lunken, så kommer din tid i USA aldrig att stanna upp. Du får vara med om en helt otrolig upplevelse. Du kommer att skapa minnen som finns kvar inom dig resten av livet. Du kommer att lära dig massor av nya saker och få se världen ur ett helt annat perspektiv än du gjort förr. Och du kommer att ha mig här hemma som kommer att sakna dig så obeskrivligt mycket... Men du kommer helt enkelt vara med om en helt fantastisk resa! Och du Julia, vet du vad det bästa av allt är? Att du är värd varenda liten sekund.

Men jag kommer sakna dig syrran...

jag älskar dig♥



/J.C♥


6 månader...



Jag tycker om dig, så himla mycket...


lita inte på mig...

i alla lägen. Gårdagens blogg-uppdatering gick sisådär va? Jag är ledsen men det var full rulle här hemma, och jag var i princip inte hemma på hela eftermiddagen/kvällen så där sket sig allt som jag lovat er. Nu är det verkligen på tiden att jag beskriver mina dagar som bortrest. Allt har varit megabra! Stugan med Madde, Mattias & familjen, Rix Fm i Båstad, och självklart Skåneresan!!! Det är alltid lite speciellt då man sticker iväg utan föräldrarna och tar ledigt på hög nivå. Man känner sig fri på något sätt och slipper alla förvarningar som man annars hade fått höra då man sticker utanför dörren på kvällarna. När vi var i Skåne så bodde vi i en villa i Köpingebro hos Maddes släktingar. Fast där åt och sov vi bara. Sedan var vi i full färd varje dag för att ta oss in till Ystad där det var mer ös och folk. Under de första dagarna shoppade vi en hel del på stan och tjeckade läget. Senare på kvällen var det tivoli i Ystad och andra kvällar var vi på en camping och stötte på lite roligt folk att spendera kvällen med. En annan kväll åt vi också på en gullig liten restaurang precis intill havet. Även om vädret inte varit fullt upp till mina förväntningar, eller att lovet rullat på i en alldeles för hög fart så tror jag inte att jag kunnat få ett bättre slut. Eller är det kanske bara början? Vår vänskap är inte den första som rinner ut i sanden, det vet jag. För du är den enda jag verkligen kan dela mina tankar med. Den enda vän som jag kan lita på till 100%. Den enda som det räcker att sända en liten blick till och som gör att du ändå vet precis vad det är jag menar och tänker på.
Madde du är allt och lite till♥

Nu vill jag bjuda på många utav sommarens alla bilder!
 Hoppas ni oxå har haft/har en riktigt skön sommar!


/J.C♥


RSS 2.0